Latest Blogposts

Cursus Geologie van Curacao

In de maand juli geeft Curaçao Footprint Foundation in samenwerking met Curassavica N.V., voor de tweede keer en tevens de laatste keer in 2014, de cursus over geologische processen en principes, de geologische geschiedenis van Curaçao en het Caribisch gebied.

Wie graag meer wil weten van de geologie van het eiland Curaçao en het Caribisch gebied kan vanaf 8 juli meedoen aan de cursus Geologie van Curaçao dat wordt georganiseerd door Curassavica N.V. in samenwerking met Curaçao Footprint Foundation. Het is de 2de keer dat deze cursus dit jaar wordt georganiseerd.

Het ontstaan van de aarde en de geologische processen die het hebben gevormd tot wat het nu is hebben altijd tot de verbeelding gesproken van veel mensen. Helemaal omdat geologische processen steeds doorgaan, iets dat duidelijk zichtbaar is in de verschillende recente geologische bewegingen in het Caribisch gebied. De geologische fundamenten van het eiland Curaçao zijn mede debet aan de ecologie van het eiland, maar geven ook inzichten in het fysieke uiterlijk van het eiland.

cursus geologie curacaoDe cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in de natuur in het algemeen en de geologische processen in het bijzonder. Ook mensen die werkzaam zijn in het onderwijs en educatie, toerisme, bouw en archeologie vinden in deze cursus de onmisbare basisinformatie van deze materie. Docent is geoloog Leon Pors.
Deelname aan de cursus kost 285 gulden per persoon. Voor meer informatie over de cursusdata en tijden en tevens het inschrijfformulier kan men een kijkje nemen op http://www.curassavica.net/?p=333.

Onderwerpen die worden behandeld:

 • Algemene basisprincipes van de geologie, gesteenten en mineralen;
 • Grootschalige geologische processen (o.m. Platentectoniek);
 • De belangrijkste gesteentegroepen op het eiland en hun kenmerken;
 • De geologische geschiedenis van Curaçao;
 • De geologische geschiedenis van het Caribisch gebied;
 • Geologische excursie

Indeling lessen

 • 5 theorielessen
 • 1 excursie

Data:

 • Eerste cursusdag dinsdag 8 juli 2014 18.30-20.30 uur
 • Donderdag 10 juli, dinsdag 15 juli, donderdag 17 juli en dinsdag 22 juli (theorie) 18.30 -20.30
 • Zaterdag 26 juli excursie 08.00-16.00 uur

 

Kosten:

Naf.285 p.p. inclusief 6% OB, materiaal, drankje en hapjes.

Inschrijving:

Om in te schrijven kunt u naar de cursuspagina op onze website www.curassavica.com gaan door hier te klikken. Vul het formulier in  en stuur het op. We zullen dan contact opnemen voor overige details. De groep blijft klein dus wees er snel bij!

Wat voor jou?

Gratis: "Alles over Curaçao" (deel 1)

0 reacties op “Cursus Geologie van Curacao

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.