Latest Blogposts

Gratis parkeren bij Schiphol

Je wil niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer of er zijn gewoon geen goede verbindingen (op het juiste tijdstip). Met de auto naar  Schiphol reizen heeft één groot nadeel: parkeren op de luchthaven kost geld. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om gratis of voordelig bij Schiphol te kunnen parkeren:

 • Iets verder van Schiphol ligt het Van der Valk Hotel A4 Schiphol. Bij een overnachting (vanaf €99,-) kun je je auto er gratis 31 nachten laten staan.
  Er is een gratis shuttle naar de luchthaven.
 • Overnacht voor je vlucht in Hotel CitizenM Schiphol (vanaf €89,-) en je mag gratis parkeren met de mogelijkheid om nog wat te verdienen als je auto verhuurd mag worden.
  De vertrekhal bereik je vanuit het hotel in een paar minuten.
 • De tarieven van Schiphol’s langparkeerplaatsen zijn flexibel. Vroeg boeken is altijd voordeliger. Het voordeligst is (te reserveren tot één week van tevoren) Schiphol Smart Parking; je parkeert op langparkeerplaats P3. Vanaf de parkeerplaats brengt een gratis pendelbus je naar Schiphol Plaza. Deze bus rijdt elke 10 minuten en de rit duurt 5 tot 10 minuten.
  Je kunt tot één dag van tevoren, tegen een iets hoger tarief, alsnog een parkeerplek reserveren op P3. Het is ook mogelijk om je auto zonder reservering op P3 te zetten, maar dan ben je wel duurder uit. Mogelijk is dan alles al vol en wordt je naar een andere langparkeerplaats doorverwezen.
 • In de buurt van de luchthaven zijn verschillende parkeerbedrijven waar je de auto gedurende je verblijf in het buitenland kunt stallen. Een duidelijk overzicht (met reviews) van de mogelijkheden vind je op Langparkerennabijschiphol.nl.
 • Wie een beetje risico durft te nemen kan zelfs helemaal gratis parkeren in de buurt van het vliegveld.
  Voor een gratis parkeerplek kun je je auto het beste in een buitenwijk van Amstelveen (kaart) of Hoofddorp (kaart) neerzetten, al is dit natuurlijk altijd op eigen risico. Parkeer je auto op loopafstand van een halte van bus 300 of 310 (dienstregeling): deze bussen, ook bekend als Zuidtangent, rijden zeer frequent naar Schiphol over een eigen busbaan. ‘s Nachts rijdt bus N30 één keer per uur de route van bus 300. Download de routekaart van Zuidtangent voor de exacte locaties van de bushaltes. Je kunt ook gratis parkeren in Badhoevedorp (veiliger?) (kaart) of in de Amsterdamse buitenwijken Osdorp en Sloten (kaart).  Kies voor een parkeerplek in de buurt van een halte van bus 192 (dienstregeling). De exacte route van bus 192 vind je op de lijnennetkaart van Connexxion. Voor een echt lange periode zou ik mijn auto echter niet laten staan: buren belden al de politie i.v.m. 'een verdachte auto', nadat ik een paar dagen bij mijn vriendin bleef logeren.
 • Conclusie uit voorgaande suggestie: parkeer zo mogelijk bij een kennis die in de buurt van de luchthaven woont.
  Wie weet wil deze je ook nog wel even wegbrengen.
 • Conclusie uit voorgaande conclusie:
  Is het nu niet veel beter, gezelliger, voordeliger om je buurman 0f -vrouw te vragen om tegen een vergoeding ('benzinegeld'?) je te brengen en halen? Desnoods met jouw auto?
 • Wie heeft er nog meer tips?

Gratis parkeren?

Gratis parkeren?

GRATIS: Tips en Aanbiedingen

0 reacties op “Gratis parkeren bij Schiphol

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.