Page content

FAQ

Veelgestelde vragen

Beschikbaarheid

Kies uw de accommodatie van uw voorkeur. Bij de oranje kop 'Reserveren' zie je de beschikbaarheidskalender.
Dit is de actuele stand van zaken. Het kan echter voorkomen dat er over een periode reeds een correspondentie gaande is. In dat geval krijg je daar z.s.m. na je aanvraag bericht over.

Betalingsvoorwaarden

De reservering is definitief na ontvangst van de aanbetaling.
Binnen 7 dagen na ontvangst van onze bevestiging op je reserveringsaanvraag dien je 50% van de totale huursom aan te betalen. Nadat we je aanbetaling ontvangen hebben is je reservering definitief.
Uiterlijk 6 weken voor aankomst ben je het restant verschuldigd. We sturen daarvoor GEEN herinnering. Het is handig om deze betaling in je betalingsopdrachten te plannen.

Annuleringskosten

Bij annulering, tot 30 dagen voor aankomstdatum bedragen de annuleringskosten 50%.
Bij annulering tot 7 dagen voor aankomstdatum 90%. Daarna 100%.
Wij adviseren je een annuleringsverzekering af te sluiten.

Aankomst en Vertrek

U kunt elke dag aankomen of vertrekken. Er geldt een minimumverblijf van 7 nachten.
De aankomsttijd is vanaf 16.00 uur; indien je geen late check out geboekt hebt, vragen we je de villa op de dag van vertrek uiterlijk om 10.00 uur te verlaten. De schoonmakers hebben dan de de gelegenheid de villa voor de volgende huurders tijdig gereed te maken.

Late check out

Je hebt de mogelijkheid om een late check out te boeken.
Je kunt dan tot jullie vertrek naar de luchthaven in het huis verblijven; geen gestress, nog een keer het zwembad in en daarna rustig inpakken. De meeste vluchten vertrekken immers laat in de middag of vroeg in de avond. De kosten voor een late check out variëren per woning. Je ziet de kosten bij het reserveren van de woning in het kostenoverzicht.

Borgsom

De hoogte van de borgsom varieert per accommodatie. De borgsom wordt z.s.m. na je vertrek teruggestort onder aftrek van kosten voor water en elektra  (en/of kosten voor schade die voor je rekening komt).

Handdoeken en beddengoed

Alle accommodaties zijn in ruime mate voorzien van handdoeken, linnengoed, etc. Je mag in principe alles gebruiken, mits je ervoor zorgt dat alles - met uitzondering van wat je de laatste dag/nacht nodig hebt - weer gewassen opbergt op de daarvoor bestemde plaats. Bij alle accommodaties kun je de wasmachine gratis gebruiken.
Neem voor het strand zo mogelijk de wat oudere badlakens mee.

Luchthaven transfer

Wie kiest voor de luchthaven transfer wordt door de beheerder van de luchthaven opgehaald en aan het eind van het verblijf weer weggebracht.
De beheerder komt jullie van de luchthaven ophalen. Komende uit het gebouw van de luchthaven ga je linksaf. Even verder zie je de fontein. De beheerder wacht daar op jullie. Hij heeft een affiche (A4) met een foto en de naam van het huis.

Boodschappen

Het is mogelijk om de beheerder alvast boodschappen in huis te laten halen. Bij aankomst kan de vakantie gelijk beginnen! Deze service kost slechts Naf25,- (plus de kosten van de boodschappen). We hebben hiervoor een speciale invullijst.

Gratis bonnen

We hebben in samenwerking met een aantal bedrijven korting voor onze gasten kunnen verkrijgen. Je kunt hiermee vele tientallen euro's besparen bij restaurants en activiteiten. Je ontvangt deze bonnen digitaal na de ontvangst van de laatste betaling. Print de bonnen, vul ze volledig in en knip ze uit. Vergeet ze niet mee te nemen. De bonnen zijn slechts eenmalig geldig. Misbruik is strafbaar.

Water en Elekra

Op Curaçao zijn de kosten voor water en elektra relatief hoog.
Door  verstandig om te gaan met water en het gebruik van de airco, heeft uzelf invloed op de kosten.
Door deze kosten apart af te rekenen hoeft u hier geen OB over te betalen.
Het gebruik van gas (kooktoestel en BBQ) is gratis.

Voor de elektriciteit wordt € 0,38 per kWh in rekening gebracht. Voor water wordt € 7,- per kub. gerekend.

Het gebruik van water en elektriciteit varieert per gast enorm. De kosten voor een gemiddeld gebruik komt op plm. €1,50 per dag, per persoon. Maar: Uitschieters naar boven als ook naar beneden komen veelvuldig voor.

In het huis vind je zowel 110 als ook 220 Volt stopcontacten.
De 110 V stopcontacten zijn die met gleufjes in plaats van de ons bekende ronde gaatjes.
De 110 V stekkers hebben dan ook twee platte staafjes, waarvan een wat smaller dan de ander. De stekker kan dan ook maar op één manier in het stopcontact; forceer dit niet!
In het huis vind je een aantal verloopstekkers, zodat de 220 V stekkers ook in het 110 V stopcontact aangesloten kan worden. Dit is vooral bedoeld voor apparaten als opladers voor telefoons, laptops, fototoestellen, etc. Deze stekkers hebben vaak hun eigen trafo waardoor de stroom omgezet wordt naar het juiste voltage (meestal 12 V).
Het opladen kan mogelijk wat langer duren dan je gewend bent.

Het gebeurt wel eens dat de stroom op delen van Curacao gedeeltelijk uitvalt.
Geen paniek! In grotere zaken treedt een generator in werking, die de zaak van noodverlichting zal voorzien.
Wanneer de stroom in het huis uitvalt, controleer dan even of dat ook bij de buren het geval is. Indien niet, kijk dan in de meterkast of een van de schakelaars anders staat dan de rest. Is dit het geval dan kun je deze weer ‘omzetten’ mits het probleem dat de storing veroorzaakte, opgelost is.
Hebben meer huizen in de buurt geen stroom, dan moet je even geduld hebben. Men zal z’n uiterste best doen het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.
Houd de koelkast zoveel mogelijk gesloten. Indien de ijsblokjes in de ijsmachine gaan smelten, verwijder dan de hele voorraad. Indien deze weer zouden gaan bevriezen ontstaat een grote klont waardoor de machine niet zal kunnen werken. Maak de voorraadbak weer goed droog, voordat je deze terug zet.

Betalen op Curaçao

Op Curaçao wordt betaald met de Antilliaanse (Nederlandse) Gulden. Afgekort ANG. Ook wordt de benaming NAF (Nederlands Antilliaanse Florijn) gehanteerd.
U kunt in de meeste (grote) winkels en restaurants gebruik maken van je Pinpas. Pinnen is (over het algemeen) gratis.
Ook zijn er veel pinautomaten te vinden, waar je geld kunt pinnen.
Zelfs als je net op de luchthaven bent, vindt je al pinautomaten. In het gebouw zelf, maar ook daarbuiten. Komend uit het gebouw van de luchthaven, naar links, in de buurt van de fontein, is ook een pinautomaat.
Geld opnemen via een pinautomaat kost geld, ongeacht het bedrag dat je opneemt. Neem daarom niet steeds kleine bedragen op, maar bijv. het maximum per dag en bewaar dat in de kluis. Neem alleen contant geld mee in je portemonnee dat je direct die dag denkt nodig te hebben.

Huurauto

Wie wat meer van Curaçao wil zien heeft beslist een auto nodig.
Niet bij alle huizen hebben we een 'vaste' auto beschikbaar.
Als gratis service bieden wij het aanbod  van een van de meest betrouwbare en voordelige autoleveranciers Car Rental Curaçao aan. Het aanbod ontvang je bij de reservering, waarna je een keuze kunt maken.

Sunny Cars

Wie liever direct bij een grote autoverhuurder wil reserveren kan prima terecht bij Sunny Cars. Zij bieden een groot aantal auto's in verschillende maten en prijzen. Ook zij hebben een uitstekende service en kunnen de auto leveren op de door jou gewenste plaats in Curaçao.
Klik op de blauwe link voor het aanbod van Sunny Cars.

Liever een aantal verhuurders vergelijken?

EasyTerra Autohuur is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur.
De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in ons systeem vergeleken, zodat u als consument altijd tegen een gunstig tarief uw huurauto bij ons kunt boeken.
Hier kunt u naar de website: Easy Terra: Autohuur Curaçao

Heb je nog vragen? Stel ze gerust! 

 

vvv curacao flamingos vvv curacao cruiseschip bij riffort vvv curacao punda vvv curacao suikerdiefje
Flamingo's bij Jan Kok Cruiseschip bij Riffort Punda Suikerdiefje