Latest Blogposts

Must-haves op Curaçao: De ideale souvenirs!

Blue Curaçao, Aloë Vera en Chichi


Proef de echte Blue Curaçao!

Het is ongetwijfeld één van de beroemdste likeuren ter wereld die ontstaan is op Curaçao en nog altijd hier gemaakt wordt: Blue Curaçao oftewel The Genuine Curaçao Liqueur. In de distilleerderij in Landhuis Chobolobo wordt de likeur geproduceerd volgens het originele recept, wat sinds 1896 ongewijzigd is. Het is gebaseerd op de etherische oliën van de Laraha schil - de ‘mislukte’ Valencia sinaasappel die in de 15de eeuw door de Spanjaarden was meegenomen naar Curaçao.

Lees hier het verhaal van Blue Curaçao. En ben je op Curaçao? Dan is een bezoek aan het beroemde Landhuis Chobolobo zeker de moeite waard.

Ontdek de geneeskrachtige Aloë Vera plant
De Aloë Vera plant groeit in overvloed in de Curaçaose natuur. De plant die bekend staat om de geneeskrachtige werking is een natuurlijke remedie tegen verschillende ziekten en is veelgebruikt in verzorgingsproducten. De Aloë Vera Plantage is dan ook echt een begrip op het eiland. Hier komt de natuurzuivere huidverzorgingslijn CurAloe vandaan en kan je terecht voor diverse crèmes, douchegels en bodylotions gemaakt met Aloë Vera. Je kan tevens een rondleiding over de plantage volgen om meer te weten te komen over de bijzondere plant.

Beschilder je eigen Chichi
Chichi en Curaçao zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Chichi is Papiaments voor ‘grote zus’ en dat is precies waar Chichi symbool voor staat. Het rondgevormde, Caribische vrouwenbeeld in vrolijke kleuren is bedacht door Serena Janet Israel. De kunstenares werd geboren in Berlijn woont sinds 2001 op Curaçao. In Serena’s Art Gallery kan je een kant-en-klare Chichi in diverse kleuren kopen, maar nog leuker is het om zelf een Chichi te beschilderen. Dat kan tijdens de vele workshops die Serena organiseert. Je kan gewoon binnenlopen en heerlijk creatief aan de slag gaan.

Wat zijn jouw tips voor een leuke souvenir uit Curaçao?

aloe-vera-vvvcuracao

Een Aloe-Vera plantage

blue-curacao-vvvcuracao

Blue Curaçao cocktail

chichi-2-vvvcuracao

Een customized ChiChi

Gratis: "Alles over Curaçao" (deel 1)

0 reacties op “Must-haves op Curaçao: De ideale souvenirs!

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.