Latest Blogposts

Ontdek het zelf: Klein Curaçao

Check out Klein Curaçao!

Als je naar Curacao op vakantie gaat, móet je ook echt een boottocht naar Klein Curaçao maken. Dit kleine tropische en onbewoonde eilandje met witte strand en perfect blauwe zee mag je niet missen. Meer tropisch vakantie-gevoel dan op Klein Curaçao zul je niet vinden!

Wat is Klein Curaçao?

Klein Curaçao ligt ten zuiden van Curaçao op ongeveer 13km, en biedt het witste én langste strand van Curaçao. De oppervlakte is ongeveer 2km² en als je wilt kun je in een uurtje om het eiland rondlopen. Het eilandje maakt officieel deel uit van Curaçao. In de vlag van Curaçao zie je een grote en een kleine ster, de kleine ster staat (je raadt het al…) voor Klein Curaçao.

O.K., tot zover de feitjes, maar nu waar het echt om draait! Klein Curaçao is precies wat je je voorstelt bij een tropisch onbewoond eiland. Een klein paradijsje en een perfecte plek voor een dagtocht tijdens je vakantie naar Curaçao. Passief voor een dagje zonnen en afkoelen in zee, of wat actiever door te gaan snorkelen, duiken of kitesurfen.

Wat kun je doen op Klein Curaçao?

Behalve heerlijk luieren, kun je tijdens een dagje Klein Curaçao ook nog wel wat activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan het bezichtigen van de vuurtoren of het gestrande schip, snorkelen (op zoek naar zeeschildpadden!), een ritje op de banaan achter een jetski, of strandspelletjes als beach-tennis. Neem sowieso je fototoestel mee!

De vuurtoren

Klein Curaçao vuurtorenIedereen die ooit op Klein Curaçao geweest is zal er een foto van hebben: de vuurtoren van Klein Curaçao. Ongetwijfeld ooit een belangrijke vuurtoren van zo’n klein eilandje dat je in het donker snel over het hoofd ziet, nu is het een vervallen maar kenmerkend gebouw op een verlaten eiland. De vuurtoren (officieel de Prins Hendriktoren) staat er sinds 1849 maar is ondertussen alleen nog in gebruik als zeer populair foto-materiaal voor de toeristen op het kleine eiland.

Als je de vuurtoren wilt gaan bekijken, trek dan wel je slippers of schoenen aan: onderweg naar de toren groeien overal stekelplantjes. Je kunt het gebouw in maar kijk uit: de bouwkundige staat is niet echt stevig meer.

Scheepswrak op Klein Curaçao

Scheepswrak Klein CuraçaoDe andere bezienswaardigheid op Klein Curaçao is het scheepswrak van het gestrande zeeschip. Het is onduidelijk hoe lang het schip er al ligt, maar waarschijnlijk ligt het er nu een jaar of 50. In de loop der tijd is het schip compleet vergaan: een groot deel is door de zeestormen weggeslagen, en wat er nog over is, is totaal verroest.

Let op: Ga niet in of op het schip, dat is echt levensgevaarlijk! Pas een beetje op als je bij het schip gaat kijken, de stenen die er liggen kunnen scherp zijn.
Tip: Plan je wandelingetje naar het schip in de ochtend: je loopt vol in de zon dus midden op de dag is dat erg heet.

Meet the turtles!

zeeschildpad Klein CuraçaoTijdens je dagje Klein Curaçao moet je ook echt even gaan snorkelen in die fantastisch blauwe zee. Bij het beachhouse kun je een snorkel en duikbril lenen (geen flippers, die zou je eventueel zelf mee moeten nemen) en ga heerlijk op het gemak eens kijken hoe mooi de onderwater-wereld van Klein Curaçao er uit ziet. Je hebt geen 100% garantie dat je zeeschildpadden zult zien, maar de kans er op is wel heel groot; tijdens elke dagtocht worden er wel een paar gespot. Je kunt redelijk dicht in de buurt komen, maar probeer de zeeschildpadden niet aan te raken. Als je gewoon rustig met ze mee zwemt (dus ook niet hard naar de kant roepen dat iedereen moet komen kijken!), lijken ze het niet erg te vinden dat er mensen bij hen in de buurt zijn.

Kitesurfen

kitesurfen Klein CuraçaoAls je meer van de stoere activiteiten bent, kun je op Klein Curaçao ook waanzinnig lekker kitesurfen!
Door de ligging van Klein Curaçao waait er vrijwel altijd een perfecte wind voor kitesurfen. Er is geen kitesurfschool of -verhuur op het eiland aanwezig, dus je moet wel zelf je spullen meenemen. En uiteraard moet je wel goed opletten op de zwemmers en vooral ook de snorkelaars, want die zien jou niet altijd aankomen!
Wil je een beetje ervaren hoe het is om op Klein Curaçao te kitesurfen, bekijk dan de video onderaan deze pagina (lengte 06:50). Waarschuwing: na het kijken wil je gegarandeerd ook! 🙂

Aanbieders boottocht Klein Curaçao

Omdat Klein Curaçao heel populair is onder de toeristen op Curaçao, zijn er meerdere varianten voor een dagtocht:
1- Per luxe motorboot
De meest geboekte dagtocht naar Klein Curaçao is met een luxe motorjacht. Er zijn twee aanbieders van een boottocht met een motorjacht: De Mermaid en de Miss Ann. Beide boten bieden een prima dagtocht per luxe motorjacht naar Klein die in grote lijnen hetzelfde programma biedt: ’s morgens rond 07:00 vertrekken vanaf Spaanse Water, ontbijt + BBQ-lunch + non-alcoholische dranken inbegrepen, tussen 17:00 en 18:00 ben je weer terug op Curaçao.
Kenmerken:

Vaartijd heen ongeveer 2 uur, terug ongeveer anderhalf uur. Inclusief varen ben je een uur of 10 op pad.
De meest populaire dagtochten naar Klein Curaçao, altijd snel volgeboekt.
Op de heentocht vaar je tegen de golven in, kans dat je zeeziek wordt.
Op Klein Curaçao hebben Mermaid en Miss Ann allebei een eigen beachhouse.
Mermaid vaart op woensdag, donderdag, vrijdag, zondag. Miss Ann alleen op woensdag en zondag.
Kosten: Mermaid vanaf € 96,50 p.p. (kinderen 4-10 jr € 48,50). Bij Miss Ann betaal je € 87,50 p.p. (kinderen 4-11 jr. € 48,-).
Kleinschaliger? Neem de Breeze!

Wil je wél met een luxe motorjacht naar Klein Curaçao, maar heb je geen behoefte aan de groepgrootte van een Mermaid of Miss Ann, boek dan de Breeze. In opzet vrijwel gelijk aan zoals hierboven beschreven, maar dan met een luxe motorjacht waar max. 25 personen op kunnen. Omdat een dagtocht met de Breeze kleinschaliger is, is deze ook goedkoper. Je boekt de Breeze al vanaf € 82,50 (kinderen 4-12 jr. € 37,50). De Breeze vaart op maandag, dinsdag en zaterdag, vertrek vanaf de vissershaven (Caracasbaai).

Goedkoper naar Klein Curaçao? Neem The WaterBus!

Wil je nét even goedkoper naar Klein Curaçao, boek dan The WaterBus. Net even iets eenvoudiger van opzet (o.a. beperkter ontbijt en lunch), maar The WaterBus biedt zeker ook een complete all-inclusive dagtocht. De prijs is zeer interessant: Al vanaf € 73,- vaar je met The WaterBus naar Klein Curaçao (kinderen 4-11 jr. € 39,-). The WaterBus vaart alleen op zaterdag, max. 35 personen en vertrek vanaf Baja Beach.

Of... per catamaran

Wil je een relaxtere vaartocht naar Klein Curaçao, dan moet je met de Jona Lisa naar Klein Curaçao. Een schitterende catamaran waarbij je heerlijk kunt chillen in de netten en al zeilend naar Klein Curaçao wordt gebracht. Ook hierbij is de catering inbegrepen, en is er behalve de boot weinig verschil met de Mermaid of de Miss Ann. Ultiem chillen met de zeilboot Jona Lisa naar Curaçao!

Inchecken rond 07:30, direct ontbijt en daarna vertrekken. Tegen 17:00 ben je weer terug op Curaçao.
Vertrek vanaf Pirates Nest (Spaanse Water). Vaartijd iets langer dan met de luxe motorboot, maar rustiger en vrijwel geen kans op zeeziekte.
Duikspullen en/of -gids zijn bij te boeken.
De Jona Lisa vaart dagelijks.
Kosten: Met de Jona Lisa heb je een dagtocht Klein Curaçao vanaf € 95,- (kinderen 4-12 jr. € 47,50).

Met een Powerboat

Vind je een een luxe motorjacht wat “gewoontjes” of ben je snel zeeziek maar fysiek wel sterk, dan móet je je dagtocht naar Klein Curaçao met een Powerboat maken!

Vertrek op maandag, dinsdag en vrijdag, vanaf Zanzibar (Jan Thiel).
Vaartijd 45 tot 60 minuten. Vertrektijd 10:00, rond 16:30 weer terug op Curaçao.
Max. 10 personen, bij golfhoogte meer dan 1,5 mtr. max. 9 personen.
De vaartocht is wat ruiger en je kunt nat worden.
Je bent ongeveer 4 uur op Klein Curaçao
Zorg zelf voor eten en drinken!
Een dagtocht Klein Curaçao met een Powerboat maak je al vanaf €79,50 p.p.

Privé boottocht

Ben je met een grotere groep op Curaçao, dan kun je heel voordelig je eigen Privé Boottocht naar Klein Curaçao boeken. Hoe leuk: Zonder extra kosten kun je onderweg naar Klein Curaçao even stoppen bij Oostpunt om zelf een visje te vangen, die je dan op Klein Curaçao op de BBQ legt.

Max. 20 personen
Dagelijks vertrek vanaf Kima Kalki Marina (Spaanse Water)
Doorgaans vertrek je 08:00 en ben je 16:00 terug, maar tijden zijn bespreekbaar.
Incl. water, soft drinks, brood en salades
Incl. snorkel- en visspullen
Extra cateringpakket bij te boeken (bier, wijn, BBQ)
Je boekt al een Privé Boottocht vanaf € 790,-. Dus met 20 personen kost het dan slechts € 39,50 p.p.! Is je groep maar met 10 personen, dan nog is dit erg interessant voor € 79,- p.p.

Wanneer vaart welke boot?
Omdat je keuze voor je dagtocht waarschijnlijk bepaald zal worden door de combinatie van prijs, dag en catering van de aanbieders, hebben we dit overzicht voor je gemaakt:

Reserveer vooraf!
Het wordt aangeraden om vooraf al je boottocht naar Klein Curaçao te reserveren, in Nederland dus. Het aantal boottochten is beperkt, vol is echt vol, en je kunt niet even op eigen gelegenheid naar Klein Curaçao. Elke week weer zijn er mensen teleurgesteld omdat ze er tijdens hun vakantie achter kwamen dat de boottochten naar Klein Curaçao al compleet volgeboekt waren. Bespaar jezelf die teleurstelling en reserveer nu alvast je plekje op één van de twee boten. Bijkomend voordeel: je hoeft geen stapeltje contant geld te regelen om kort voor vertrek te betalen, en je betaalt de laagste prijs!

Meer weten?

Klein Curacao dagtochten vergelijken
Alle dagtochten naar Klein Curaçao op een rij, met de vanaf-prijs p.p. Reserveer je boottrip via onderstaande link.
Ga naar https://www.naarcuracao.com/klein-curacao/

Heb je al eens eerder een boottocht gemaakt op Klein Curaçao? Welke boottocht raad je aan?

GRATIS: Tips en Aanbiedingen

0 reacties op “Ontdek het zelf: Klein Curaçao

Plaats een reactie


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.